Luchtbevochtiging voor kunststofverwerking

Statische schokken zorgen voor eenvoudig te voorkomen problemen

Wrijving en kunststof staat garant voor statische elektriciteit. Statische elektriciteit zorgt steevast voor problemen. Materiaal gaat kleven en de elektriciteit gaat statisch ontladen. Dat is niet alleen vervelend voor personeel maar kan zelfs zorgen voor onwerkbare situaties en brandgevaar.

Veel kunststof harsen dienen geconditioneerd uit te harden. Als de luchtvochtigheid te laag is, dan gaat dit ongecontroleerd wat tot afkeur van de producten kan leiden.


minkus-aCniNTiIFd8-unsplash.jpg

Voorkom statische ontlading en afkeur door de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Statische elektriciteit ontstaat door de aanwezigheid van een (hoge) spanning met een geringe energie-inhoud. Als statische elektriciteit niet kan wegvloeien, kan ze verder oplopen en tot statische ontlading komen. De juiste luchtbevochtiging geleidt de energie beter waardoor ze wegvloeit in plaats van oploopt. De weerstand van de lucht is namelijk veel lager.

Indien er met harsen gewerkt wordt, of er wordt bijvoorbeeld gelakt, dan weet u beter dan wij hoe secuur het uitharden en het drogen komt. Is de luchtvochtigheid niet correct, dan verlopen deze processen ongecontroleerd met afkeur van de producten tot gevolg.

  • Reduceer vervelende en zelfs gevaarlijke statische schokken

  • Extra stap voor een brandveilige omgeving bij licht ontvlambare stoffen

  • Verlaging van productie uitval en afkeur
Kunstofbewerking bevochtiging Cumulus

Veilig en aangenaam voor productiemedewerkers

COMFORT

De juiste luchtbevochtigingsgraad levert ook een extra comfortabel werkklimaat voor medewerkers. De juiste luchtvochtigheid voorkomt namelijk irritaties aan ogen, huid en luchtwegen en is extra prettig voor bijvoorbeeld lensdragers en astmapatiënten.

Cumulus rekent af met statische ontlading

CONFIDENCE

De kunststofsector lijdt onnodig veel aan ontlading van statische elektriciteit. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 tientallen bedrijven aan een optimale luchtbevochtiging die afrekent met statische schokken.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Projecten