Luchtbevochting voor ziekenhuizen

Virussen en bacteriën verspreiden het snelst bij een ongecontroleerde luchtvochtigheid

Als de luchtvochtigheid in een ziekenhuis te hoog of te laag is, kunnen de vele bacteriën en virussen zich vrij verspreiden. Het behandelen van patiënten is dan als dweilen met de kraan open. Daarom is het bij ziekenhuizen van levensbelang om de verspreiding van bacteriën te remmen.


jeshoots-com-l0j0DHVWcIE-unsplash.jpg

Patiënten genezen sneller door controle over luchtvochtigheid

CAPACITY

Een optimale luchtvochtigheid remt de verspreiding van virussen. Ziekenhuizen kunnen op meerdere manieren de luchtvochtigheidsgraad beheersen en zo controle krijgen op de verspreiding van virussen en bacteriën:

Adiabatische luchtbevochtiging | veilig en besparend

Wij zijn als geen ander doordrongen van het belang van veilige bevochtiging en de risico’s van legionella. Tegenwoordig is de technische kwaliteit van adiabatische bevochtiging zo ver doorontwikkeld dat het risico op legionella verwaarloosbaar is. Verder is adiabatische bevochtiging veel duurzamer en voordeliger dan o.a. stoombevochtiging.

  • Minimaal energieverbruik

  • Minimaal onderhoud

  • Beperkte of zelfs helemaal geen aanschaf van stoomketels

Stoombevochtiging | speciaal voor operatiekamers

Adiabatische bevochtiging is veilig, maar we zien in praktijk dat ziekenhuizen in kritische ruimten zoals operatiekamers een voorkeur hebben voor stoombevochtiging. Wij helpen u graag hierin een juiste keuze te maken.

Ziekenhuizen bevochtiging Cumulus

Een prettig binnenklimaat voor bezoekers en medewerkers

COMFORT

Bij bezoekers met bijvoorbeeld astma of lenzen, kan droge lucht de ogen, huid en luchtwegen irriteren. En ziekenhuismedewerkers die regelmatig in het ziekenhuis komen hebben daarbovenop nog vaak last van een schrale of droge keel en een zwakker afweersysteem.


Met Cumulus de verspreiding van virussen reduceren

CONFIDENCE

Patiënten willen het liefst zo snel mogelijk genezen. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, dragen wij al sinds 1991 in tientallen ziekenhuizen bij aan de grip op verspreiding van virussen en bacteriën.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installaties gecertificeerd conform VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux            
Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veiligenergiebesparend en op maat voor u ontwikkeld, gemonteerd en onderhouden wordt.
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB