Luchtbevochtiging voor de grafische industrie

Veel uitval en storingen in de grafische industrie komen door een te lage luchtvochtigheid

Te droge lucht veroorzaakt storingen en stilstand van printers en persen. Onder andere vervorming van het papier, slechte droging van de inkt, baanbreuk en het kleven van de vellen door statische elektriciteit zijn veel voorkomende oorzaken.


drukkerij-3.JPG

Voorkom productieverlies met de juiste luchtbevochtiging

CAPACITY

Papier is erg gevoelig voor een te droge lucht. Als de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 40% ontstaat er statische elektriciteit. Hierdoor gaan papiervellen kleven en ontstaan er problemen bij het doorvoeren van papier of karton. Hele stapels papier kunnen zelfs onbruikbaar worden door blokvorming.

Vochtschommelingen leiden tot schotelvorming en randgolven van het papier. De sterkte van het papier is afhankelijk van de luchtvochtigheid. Hierdoor moet bij lage luchtvochtigheid de snelheid van de drukpers gereduceerd worden. U zit immers niet op baanbreuk te wachten in uw rotatiepers.

De juiste luchtbevochtiging zorgt voor een verhoogde productiviteit. Dit geldt zowel voor prepress, CTP, offset als rotatiepersen. Een luchtbevochtigheid tussen de 40% en 60% voorkomt veel gevallen van uitval en papierstoringen.

  • Minimaliseer statische elektriciteit

  • Voorkom dat uw papier gaat kleven en vervormen

  • Verhoog productiviteit door vermindering uitval machines

bevochtiging grafische industrie cumulus

Een prettig werkklimaat zonder statische schokken

COMFORT

Een extra voordeel is dat de juiste luchtvochtigheid zorgt voor een comfortabel werkklimaat voor uw medewerkers. Doordat de lucht niet meer te droog is, verdwijnt de statische elektriciteit en hebben medewerkers veel minder last van schokken.

U kunt het IPA gebruik reduceren door bevochtiging in combinatie met goed water. Dit verlaagt de belasting voor uw medewerkers.

Extra voordeel: In warme perioden geeft de bevochtiging zelfs een paar graden koeleffect!

Cumulus reduceert productieverlies

CONFIDENCE

Voor de grafische industrie is iedere papierstoring er een teveel. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 tientallen bedrijven aan een optimale luchtvochtigheidsgraad die het productieverlies fors reduceert.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Projecten