Luchtbevochtiging in de houtindustrie

Hout is gevoelig voor te droge en te vochtige lucht

Iedereen weet wel dat hout scheurt als het te droog of te vochtig is. Dit komt omdat de omgevingslucht vocht afstaat of juist onttrekt aan hout. Hierdoor kunnen houten producten krimpen, scheuren en vervormen, daardoor hun waarde verliezen en buiten de vereiste normen vallen.


antonio-grosz-iwzRmK6vNLg-unsplash.jpg

Hout blijft langer bruikbaar met de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Een optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de omgevingslucht geen vocht onttrekt of afstaat aan hout. Aangetast hout wordt snel minder waard of zelfs onbruikbaar.

  • Hout trekt krom

  • Hout kan gaan scheuren

  • Voorkom waardevermindering of uitval

KOMO-keurmerk

Het KOMO-keurmerk waarborgt de kwaliteit van o.a. houtproducten. Om het KOMO-keurmerk te verkrijgen, zullen onafhankelijke auditoren toetsen of aan alle eisen wordt voldaan. Het is van belang dat de houtbewerking en opslag altijd onder de juiste luchtvochtigheid plaatsvinden .

Een paar speerpunten:

  • Onbehandeld hout moet worden opgeslagen in een ruimte van 55% (SKH publicatie 98-04)

  • Bij een flash-off toepassing is een luchtvochtigheid van meer dan 70% vereist (SKH publicatie 98-04)

Houtindustrie bevochtiging Cumulus

Minder stof in de werkplaats

COMFORT

Een extra voordeel is dat de juiste luchtvochtigheid zorgt voor minder stof. De fijne stofdeeltjes nemen vocht op en worden zwaarder. Daardoor daalt het stof snel daalt en blijft niet rondzweven. Dit geeft een comfortabel werkklimaat.

Extra voordeel: In warme perioden geeft de bevochtiging zelfs een paar graden koeleffect!

Cumulus verhoogt de economische waarde van hout

CONFIDENCE

In de houtsector is de juiste conditie van hout cruciaal. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 tientallen houtbedrijven aan een optimale luchtvochtigheidsgraad waardoor hout zijn kwaliteit en waarde behoudt.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Projecten