Innovatief & daadkrachtig

Cumulus. Engineers in humidification.

igor-miske-oLhTLD-RBsc-unsplash.jpg

Cumulus staat al sinds 1991 voor innovatie en daadkracht op het gebied van luchtbevochtiging. Snelheid, flexibiliteit en maatwerk onze sleutelwoorden. Onze missie is om uw klimaat optimaal te verzorgen en daarvoor is ons geen berg te hoog en geen land te ver.

Dat hebben wij inmiddels ruimschoots bewezen, ruim 30 jaar na de oprichting draaien Cumulus® luchtbevochtigingsystemen dag in dag uit bij ruim 2.000 klanten. Al onze systemen tezamen kunnen meer dan 250.000 liter water per uur vernevelen. Geen project is ons te klein of te groot. Van een ultrasoon met minder dan 1,5 l/u capaciteit tot een capaciteit van 2.000 l/u. Hiermee bevochtigen wij vier grote hallen bij een scheepswerf voor de meest exclusieve superjachten ter wereld. Op dit project is de flexibiliteit van Cumulus® van haar beste kant te zien; tegelijkertijd bevochtigen wij in luchtbehandelingkasten, in de vrije ruimte en koelen wij adiabatisch. Met één integrale installatie! Daar zijn we trots op, en helemaal als we die schitterende schepen zien glimmen in Monaco of andere havens!

AllinOne.JPG
20210409 Cumro Express met nieuwe besturing (15).JPG
team werkplaats.JPG
Onderhoud.JPG

Bij het sleutelwoord snelheid past het volgende voorbeeld: Een datacenter had binnen een week bevochtiging nodig, omdat hen een grote boete boven het hoofd hing als ze 30% relatieve luchtvochtigheid niet gehaald zou worden. En dat in december, ons hoogseizoen… Wij vonden een passende oplossing en de bevochtiging deed in de verhoogde vloer haar werk. Wij hoeven u niet uit te leggen dat de klant uiteraard de boete niet hoefde te betalen…

Maar boven alles staat voor ons veiligheid in ons vaandel; het water wat wij vernevelen wordt door u, uw medewerkers en de gebruikers of bezoekers van uw bedrijf of gebouw ingeademd. Reeds ver voor diverse legionella incidenten was maximale legionella veiligheid al in de ontwerpen van Cumulus® installaties verwerkt. Tot op de dag van vandaag doen wij geen concessies aan de veiligheid voor onze eigen systemen en ondersteunen wij u door het geven van informatie en het treffen van maatregelen (monsternames, risico inventarisaties en regulier onderhoud). Verder hebben wij actief meegewerkt aan het tot stand komen van de ISSO 55.3 en zijn onze systemen ook door de TÜV gecertificeerd volgens de VDI 6022.

Wij streven er naar systemen te ontwikkelen met het laagste energieverbruik. Daarom werken wij o.a. met adiabatische luchtbevochtiging systemen die vier keer lagere energiekosten en een drie maal lagere CO2 uitstoot hebben, vergeleken met de nog steeds gangbare elektrische stoombevochtigers.

Het is onze visie dat we deze speerpunten alleen kunnen realiseren als we de hele keten in onze hand hebben; dus Cumulus® ontwerpt haar systemen zelf, produceert in Cuijk (Made in Holland!), installeert op locatie, pleegt onderhoud en lost eventuele storingen voor u op. Alleen zo kunnen innovatie en flexibele oplossingen voor uw toepassing hand in hand gaan.

Pand Cumulus (blur kentekens).jpg

U begrijpt dat wij dit niet kunnen realiseren zonder onze gemotiveerde medewerkers en partners, die iedere dag voor u klaar staan. Stabiliteit, betrokkenheid, samenwerking en van elkaar leren staan hierbij voorop.

Daar zijn wij trots op!

Wil-Contract.jpg

Wil Sampers

Directeur

Cumulus bedrijfsfilm

Wie heeft er bevochtiging nodig en waarom? Een korte introductie van Cumulus, wie we zijn en wat we doen.

Hout scheurt niet en trekt niet krom bij 40% RV

Advies over de juiste luchtbevochtiging

Het bepalen van het juiste luchtbevochtigingsysteem is voor een leek een lastige zaak. Wij helpen u graag bij het bepalen van de meest geschikte luchtbevochtiginginstallatie. Op basis van uw specifieke situatie en behoeften maken wij een advies op maat. Daar blijft het niet bij, wij verzorgen voor u het gehele traject. Letterlijk doordat wij van de drinkwaterkraan tot en met een druppelvanger alle benodigde componenten kunnen leveren. Figuurlijk doordat wij alles voor onze rekening nemen: ontwerp, installatie, onderhoud en service tot en met het verzorgen van watermonsters. Heeft u dus een project dat luchtbevochtiging nodig heeft, neem dan nu contact op. We berekenen voor u hoeveel vocht u idealiter nodig heeft en kiezen de meest geschikte en energiezuinige oplossing voor uw probleem.

Ontdek de mogelijkheden van Cumulus

RUIM 30 JAAR ERVARING

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bevochtiging behoort Cumulus tot een van de meest ervaren leveranciers van adiabatische bevochtiging. Het zal u niet verbazen dat in een niche markt als bevochtiging is deze kennis van onschatbare waarden is bij het bieden van de juiste oplossing voor onze klanten.

FLEXIBEL

Voor onze klanten is bevochtiging essentieel voor het productieproces en binnenklimaat. Een vertraging van een levering zorgt voor grote problemen. Daarom werken wij met korte lijnen zodat we snel kunnen beslissen en handelen. Om dit te waarborgen houden wij alles in eigen beheer zodat we u altijd snel kunnen ondersteunen.

MAATWERK

Door onze ervaring weten we dat u natuurlijk niet op zoek naar een product maar een oplossing. Dit vraagt vaak om maatwerk, doordat wij alles zelf ontwerpen en produceren zijn we instaat dit voor u te realiseren. Daarom krijgt u bij ons ook geen product maar een oplossing!

ONE STOP SHOP

Bevochtiging is een proces waarbij veel fout kan gaan en de fouten grote gevolgen kunnen hebben. Het is dan ook onze visie dat er het beste gewerkt kan worden met 1 partner. Geen gedoe met vele leveranciers die naar elkaar wijzen, maar de gehele installatie uit 1 hand. Om dit te realiseren bieden we u de waterbehandeling en de bevochtiging, montage en after service. Zodat u wordt ontzorgt en zich kunt richten op uw core business terwijl wij uw vochthuishouding verzorgen, zeker en zonder zorgen!

TOP TECHNOLOGIE

Het is onze visie dat een bevochtiging voor vele jaren een onderdeel is van uw klimaat installatie. Dit is alleen te realiseren door te werken alleen met hoogwaardige producten en merken. Cumulus werkt alleen met topmerken zodat u verzekerd bent van een onderhoudsarme en bedrijfszekere installatie!

Uitgelichte artikelen