Luchtbevochtiging voor champignons

Champignontelers zonder adiabatische bevochtiging laten nog te veel winst liggen. De meeste telers weten dat bevochtiging essentieel is om champignons te laten groeien. Maar adiabatische bevochtiging voorkomt ook droge schollen en groene schimmel in de compost.

gil-ndjouwou-HtrrvyRvfwg-unsplash.jpg

Mooie witte volle champignons dankzij de juiste bevochtiging

CAPACITY

Zonder de juiste luchtvochtigheid kunnen champignons niet goed groeien. Bij een te lage luchtvochtigheid zie je altijd dat de opbrengst in kilo’s aanzienlijk lager is. Ook voor de opslag geldt dat de optimale bevochtiging bruine plekken voorkomt. Dus mooie witte en volle champignons met de optimale luchtvochtigheid!

Reken af met droge schollen en groene schimmel in compost

Droge lucht zorgt echter ook voor droge schollen in de compost. Adiabatische bevochtiging voorkomt dit door de luchtvochtigheid te verhogen. Tegelijkertijd verlaagt deze adiabatische bevochtiging de temperatuur van de onderlaag en krijgt groene schimmel geen kans.

Champignonteelt bevochtiging Cumulus

Comfortabel binnenklimaat voor medewerkers

COMFORT

De juiste luchtbevochtigingsgraad levert ook een extra comfortabel werkklimaat voor medewerkers. De juiste luchtvochtigheid voorkomt namelijk irritaties aan ogen, huid en luchtwegen en is extra prettig voor bijvoorbeeld lensdragers en astmapatiënten.

Cumulus verhoogt opbrengst champignontelers

CONFIDENCE

De opbrengst van champignontelers is afhankelijk van bevochtiging. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 diverse telers aan een optimale luchtbevochtiging die de opbrengst steevast verhoogt.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veiligenergiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Projecten