Luchtbevochtiging voor de scheepsbouw

Voor de bouw van een jacht worden vaak exclusieve houtsoorten gebruikt. Voor het lakwerk gelden de hoogste eisen. Scheuren en maatafwijkingen van onbehandeld hout,  sinaasappelhuid en stof in de lak zijn veelvoorkomende problemen. Deze leiden tot kostbare herstelwerkzaamheden en kunnen voorkomen worden met de juiste luchtvochtigheid.


DSCN8810.JPG

Voorkom onnodig herstelwerk met de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Schommelingen in de luchtvochtigheid tast de houtkwaliteit aan. Hierdoor kan hout uitdrogen, krimpen en zelfs barsten. Omdat bij scheepsbouw de juiste maten en kwaliteit cruciaal zijn, is het nodig om grip te houden op de luchtvochtigheid.

De lak is als gevolg van de stringente milieu-eisen inmiddels watergedragen. De correcte droging van de lak is in hoge mate afhankelijk van de luchtvochtigheid. Ook aan de glans en het aantal toelaatbare stofdeeltjes in de lak worden hoge eisen gesteld, die niet zonder de juiste condities te verwezenlijken zijn.

  • Behalen van KOMO-keurmerk of andere kwaliteitskeurmerken

  • Elimineer uitdrogen, krimpen en barsten van hout

  • Voorkomt maatverschillen

  • Voorkomt slechte droging van de lak met problemen zoals een sinaasappelhuid
  • Minder herstelwerkzaamheden en productieverlies
scheepswerf

Lak en verf

COMFORT

Adiabatische koeling

Als de zon op uw hal staat te bakken, is het binnen in de hal vaak niet uit te houden. Luchtbevochtiging op basis van verneveling heeft als groot voordeel dat er koeling optreedt. Hierdoor zal het een stuk aangenamer zijn om te werken, wat de productie ten goede komt.

Minder rondzwevend stof op de werf

Een extra voordeel is dat de juiste luchtvochtigheid zorgt voor minder stof. De bevochtiging verzwaart fijne stofdeeltjes waardoor stof snel daalt en niet blijft rondzweven. Dit geeft een comfortabel werkklimaat.

Cumulus rekent af met kwaliteitsproblemen

CONFIDENCE

Het bouwen van een jacht is geen sinecure en u bent daar als Nederlandse werf wereldwijd toonaangevend in. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen we al sinds 1991 tientallen scheepswerven aan een optimale luchtbevochtiging zodat ze onnodig herstelwerk voorkomen.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers