Luchtbevochtiging voor de textielindustrie

Veel storingen of productiestops in de textielindustrie hadden eenvoudig voorkomen kunnen worden. Zo zorgt een te lage luchtvochtigheid namelijk voor statische elektriciteit als gevolg van wrijving. Hierdoor ontstaan ontladingen waardoor er is zelfs extra kans is op brand. De garens zijn minder sterk als ze droog worden. Hierdoor breken ze en staan de machines stil.

ethan-bodnar-kgC99X3WH1w-unsplash.jpg

Voorkom productiestops met de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Bij een te lage luchtvochtigheid onttrekt de lucht vocht uit de garen. Hierdoor vermindert de sterkte en laden de garen zich op door statische wrijving. De juiste luchtvochtigheid voorkomt uitdroging van garen en het ontstaan van statische elektriciteit.

  • Hoger rendement uit de productiecapaciteit

  • Minder stilstand door garenbreuk

  • Geen statische elektriciteit

  • Grotere nauwkeurigheid bij snijden en montage

Textielindustrie bevochtiging Cumulus

Minder rondzwevend stof in de hal

COMFORT

Een extra voordeel is dat de juiste luchtvochtigheid zorgt voor minder stof. De bevochtiging verzwaart fijne stofdeeltjes waardoor stof snel daalt en niet blijft rondzweven. Dit geeft een comfortabel werkklimaat.

Extra voordeel: In warme perioden geeft de bevochtiging zelfs een paar graden koeleffect!

Cumulus rekent af met statische ontlading

CONFIDENCE

Voor de textielindustrie is iedere storing er een teveel. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 tientallen fabrieken aan een optimale luchtbevochtiging zodat ze stilstand door statische ontlading voorkomen.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Projecten