Voorkom dat uw koelsysteem uitvalt

Help uw koelsysteem ‘’het hoofd’’ koel te houden

De Cumulus® adiabatische koelsystemen vangen de pieken op van uw koelinstallaties door de omgevingslucht van de buitencondensors te koelen met een vernuftig waterverstuivingssysteem. Er hoeven hierdoor geen dure investeringen gedaan te worden om de bestaande koelcapaciteit uit te breiden om toch de pieken in warme periodes op te vangen.

Adiabtische-koeling-800x380.png

Een adiabatisch koelsysteem dat ook achteraf kan worden geïnstalleerd

Zelfs in gematigde klimaten, zoals bij ons in Nederland, zorgen regelmatige hittegolven er tegenwoordig voor dat temperatuur boven de 30°C stijgt. Dit creëert een behoefte aan een adaptieve en flexibele koeling die ook nog eens energiezuinig is.

Standaard mechanische koelsystemen zijn vaak niet beschikbaar of duur, omdat ze uitgebreide leidingen en grote koelinstallaties vereisen. Voor de gemiddeld ca 60 piekdagen per jaar is er dus een eenvoudige, flexibele en relatief goedkope oplossing nodig.

Onze adiabatische koeling door verneveling en verdamping van water kan deze oplossing bieden.

Simpel, op maat gemaakt, flexibel

Cumulus® systeem zijn slim en praktisch: het drinkwater wordt met behulp van waterbehandeling behandeld en via de hogedruk pomp naar de hogedruk nozzles geleid. De fijne water nevel verdampt en geeft adiabatische koeling. Door de koelere buitenlucht kunnen de condensors beter hun warmte kwijt en loopt de druk in het koelsysteem niet te hoog op. Dit voorkomt uitval van de condensor.

De fijn afgestemde componenten zijn het hart van het Cumulus® systeem en het eenvoudige ontwerp garandeert een flexibel en eenvoudig gebruik. Alle onderdelen zijn onderhoudsarm, duurzaam en zeer betrouwbaar.

Verbeter uw systeem en minimaliseer tegelijkertijd uw CO2 footprint

Cumulus® bespaart energie en vergroot uw koelcapaciteit, zonder drijfgassen, koelmiddelen of oplosmiddelen.

De geïntegreerde automatische besturing schakelt het systeem in op buiten-temperatuur of op de druk van het koelsysteem. Het systeem zal op grond van onze vele ervaringen ca 60 dagen per jaar in bedrijf zijn in Nederland en België. Bij warmere gebieden dus nog veel meer.

De druppel die uit de hogedruk nozzles komt is zo fijn dat de druppels in een gasvormige toestand veranderen. De energie die nodig is voor deze geforceerde verdamping ontstaat in de atmosfeer en koelt de lucht. (adiabatische koeling genoemd)

Afschrijving als gevolg van het verbruik van minder energie. Dankzij hun verhoogde efficiëntie verbruiken de condensors beduidend minder energie bij een gelijkblijvend vermogen.

Met 2 kW genereert u ca. 275 kW aan koelvermogen!

Elke liter water verdampen resulteert in 0,68kW koeling!

De terugverdientijd van de installatie is vaak minder dan een jaar!

Waarom is waterbehandeling belangrijk?

Onlangs werden we gevraagd om een fabriek te bezoeken, die voorzien was van een koelinstallatie van een andere leverancier. Deze werkte niet naar behoren en men dacht dat de nozzles misschien verstopt waren. Er was een waterontharder geplaatst, maar geen omgekeerde osmose installatie.

Wij constateerden:

 • Grote plassen verzameld water op het dak.
 • Er werd direct op de lamellen verneveld.
 • Algen en ander organisch materiaal groeiden op de koeler.
 • De constante stroom water die op de lamellen werd gesproeid, had aanzienlijke schade veroorzaakt, de lamellen zaten vol met corrosie.
 • De eenheid was bedekt met een witte laag mineralen en zouten van het ongefilterde water.
 • De nozzles waren vol kalkaanslag.

Een Cumulus® systeem omvat de juiste Waterbehandeling. De omgekeerde osmose verwijdert mineralen en bacteriën, waaronder legionella, uit het water voor een veilige en probleemloze bevochtiging. De druppel die uit de hogedruk nozzles komt is zo fijn dat de druppels in een gasvormige toestand veranderen dit voorkomt o.a. de vorming van plassen. Dit alles zorgt voor een enorme regelbaarheid en waterbesparing. Het vernevelen is Legionella veilig.

Omgekeerde osmose Cumulus
opstelling hogedruk CC W E J
Legiosafe samenstelling  verstuivers newnew 00 Dec 0  0AM 000 CustomizedView0

Maak van uw koeling, een topkoeling!

Ons sterke team van experts helpt u het volledige potentieel van uw systeem aan te boren. Bezoek ons om Cumulus® in actie te zien en om meer te weten te komen over onze referentie-installaties. Het Cumulus® systeem wordt met succes gebruikt in:

 • Industriële sites;
 • Kantoorgebouwen;
 • Datacenters;
 • Klinieken en laboratoria.
Vraag vandaag nog uw offerte-op-maat aan!

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constant klimaat. Met Cumulus luchtbevochtiging installaties kunnen wij dit leveren. Het zijn perfect functionerende en betaalbare installaties snel en eenvoudig geplaatst.

1609622378423.jpg

Melten Altena

Head of Sales & marketing

Projecten