Luchtbevochtiging voor de tabakindustrie

Bij de productie van sigaretten en sigaren is de luchtvochtigheid van cruciaal belang. Tabaksbladeren kunnen bij een schommelende luchtvochtigheid lichter worden, krimpen en sneller breken. De genotsproducten kunnen in het productieproces zelfs uit elkaar vallen.


pexels-thgusstavo-santana-1933873.jpg

Betere tabaksverwerking door de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Tabaksbladeren zijn hygroscopisch. Dit betekent dat de bladeren vocht afgeven aan de omgeving wanneer de lucht te droog is. Luchtvochtigheid die stabiel 65% blijft voorkomt derving bij het verwerken van de breekbare tabaksbladeren.

  • Behoud de kwaliteit en smaak van tabak

  • Verhoog de productiesnelheid

  • Voorkomt gewichtsverlies en scheuren

Tabakindustrie bevochtiging Cumulus

Betere tabak door de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Ook de opslag is van invloed op de smaak en kwaliteit van sigaren en sigaretten. Deze genotsproducten worden niet voor niets in voornamelijk luxe homidors opgeslagen. Bevochtigers helpen om uitdroging van rookwaren te voorkomen.

  • Voorkom uitdroging tabak

  • Reduceer uitval

  • Verhoog smaak, kwaliteit en belevingswaarde

Cumulus verhoogt de opbrengst en smaak van tabak

CONFIDENCE

Voor een genotsproduct is de belevingswaarde veel waard. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 diverse fabrikanten aan een optimale luchtbevochtiging die de beleving van rookwaren verhoogt.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veiligenergiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Projecten