Luchtbevochtiging voor bakkerijindustrie

Bevochtiging is cruciaal in het bakproces. Toch laten nog veel bakkers door verkeerde bevochtiging productiecapaciteit liggen en zijn de steeds terugkerende energie- en onderhoudskosten nog stelselmatig te hoog.

nadya-spetnitskaya-tOYiQxF9-Ys-unsplash.jpg

Brood brengt meer op met adiabatische bevochtiging

CAPACITY

Hoewel stoombevochtiging vaak relatief goedkoop lijkt, levert adiabatische bevochtiging op de lange termijn aantoonbaar meer op. Verder zorgt de juiste luchtvochtigheid voor een sneller afkoelproces, een betere smaak en aroma en voorkomt het uitdroging.

  • Lager energieverbruik (75% zuiniger dan stoombevochtiging!) en onderhoud

  • 100% benutting capaciteit rijskast door geavanceerde verneveling (korstvorming)

  • Slimme verstuivers maken olie en haar nadelen overbodig (luchtbellen door klevend deeg, moeilijk schoonmaken, aantasting teflonlaag) - lees hier precies hoe wij olie slim overbodig maken

Bakkerij bevochtiging Cumulus

Minder medicijnen en maskers in de bakkerij

COMFORT

Veel bakkers hebben last van meelstof en bakkersallergie. Wanneer je de stortplaats bevochtigt, slaat de meelstof neer en komt het niet in de lucht. Verder zal de overige meelstof minder lang rondzweven, omdat nevel de meelstof zwaarder maakt.

Zo pakken wij het probleem bij de kern aan en kunnen veel bakkers zelfs zonder medicijnen en maskers werken.


Cumulus verhoogt de opbrengst en smaak van brood

CONFIDENCE

De opbrengst van bakkers is afhankelijk van luchtbevochtiging. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, helpen wij al sinds 1991 diverse bakkers aan een optimale luchtbevochtiging die de opbrengst en de smaak van brood verhoogt.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veiligenergiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Schweitzer

Project

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Projecten