Koeling voor de tabaksindustrie

De meeste machines in de tabaksindustrie produceren niet alleen rookwaar, maar ook warmte. Veel bedrijven hebben al ontdekt dat adiabatische bevochtiging niet alleen de productieruimte bevochtigt, maar ook gratis koelt!

Tabakindustrie bevochtiging Cumulus.jpg

Een lagere energierekening door adiabatische bevochtiging

CAPACITY

Eigenlijk is het heel eenvoudig: doordat adiabatische bevochtiging de waternevel in de productieruimte verdampt, koelt tegelijkertijd de lucht af. Iedere liter water die wordt verneveld, levert een koelvermogen van 0,68 kW. Dit koeleffect is een (gratis) bijkomend voordeel van uw luchtbevochtiging.

Indirect adiabatische koeling (luchtbehandelkasten)

Bij indirecte adiabatische koeling vindt de verneveling plaats in de uitgaande luchtstroom. Een warmtewiel of een kruisstroomwisselaar brengt de kou over naar de inkomende luchtstroom. Veel bedrijven hebben al jaren profijt van deze koeling in hun productielocaties.

arun anoop FJXBxoNKo unsplash

Wij nemen uw zorgen over

COMFORT

Onze specialisten zijn zich als geen ander bewust van de aandachtspunten. Zo moet de geproduceerde hoeveelheid koude groter zijn dan de interne warmtelast van de geventileerde ruimte. Ook ontstaat er neerslag als de verzadigingsgraad 100% is, en moet de installatie legionella-veilig zijn.

Dit soort aandachtspunten hebben onze hoogste prioriteit. Zo schreven onze experts mee aan de ISSO 55.3 Publicatie en voldoen we aan het TUV VDI 6022 certificaat (hygiënische werking systemen). Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over dergelijke aandachtspunten.

Vertrouw op onze zekerheden

CONFIDENCE

Veel tabaksfabrikanten kunnen extra besparen op koeling door middel van bevochtiging. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, kiezen sinds 1991 niet voor niets al meer dan 2000 klanten voor Cumulus.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties).

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft al onze systemen gecertificeerd op VDI 6022

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag vrijblijvend advies aan voor luchtbevochtiging die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

"Best of both worlds"

DSC3966-bewerkt.jpg

Wil Sampers

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Projecten