Laboratorium

Is uw luchtbevochtiging wel veilig? In de praktijk zien we veel bevochtigingsystemen
in bedrijf waar de legionellaveiligheid niet wordt gewaarborgd. Deze systemen kunnen bacteriën als
Legionella verspreiden door onzorgvuldig gebruik, onjuiste voorzorgsmaatregelen of onkundig onderhoud.

Legionella veiligheid

De legionellabacterie zit in 10 tot 15 procent van de drinkwaterinstallaties. Op het moment dat de legionellabacterie verneveld wordt, kan hij in de longen komen. Dit is een groot risico voor uw personeel. Legionella kan namelijk ernstige gezondheidsklachten veroorzaken en zelfs dodelijk zijn. Hier wilt u dus geen risico nemen.

Door de juiste bevochtigingsystemen te gebruiken, kunt u een legionella besmetting voorkomen. Vooral in een laboratorium is het van belang dat de bevochtigingsytemen veilig zijn. Dit omdat laboratoria aan veel eisen moeten voldoen.

Cumulus is al meer dan 25 jaar producent en turn-key leverancier van luchtbevochtiging.
Zo hebben wij meegeschreven aan de ISSO 55.3, de richtlijn voor legionellaveilige installaties. Al onze installaties voldoen aan de ISSO 55.3, de VDI 6022 en de richtlijnen vermeld in het TNO rapport ziekenhuizen.

Bent u benieuwd naar de veiligheid van uw huidige bevochtigingsysteem? Vraag dan nu via onderstaande button een veiligheidsscan aan!

 

Energiebesparing

Het verdampen van één liter water per uur kost altijd evenveel energie namelijk 0,68 KW.
Bij een elektrische stoombevochtiger wordt de verdampingsenergie geleverd door (dure) elektrische stroom. Bij koud water bevochtiging is er heel weinig elektrische energie nodig om de damp in de luchtstroom te brengen. Wel is er extra warmte nodig om het adiabatische koeleffect te compenseren. Met een adiabatisch bevochtigingsysteem kunt u dus veel energie besparen. Uw energiekosten kunnen tot wel een derde teruggebracht worden of zelfs meer als er sprake is van een warmteoverschot.

 

PDF downloadFolder laboratoria

 

Enkele referenties

Wij regelen graag voor u een bezoek bij een van onze referentie adressen.
LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube