VCCN Congres 1 November 2023

Beurs 01 november 2023

Philips-Nat-Lab-Eindhoven-Cleanroom-2.jpg

U kunt ons weer ontmoeten op het VCCN Contamination control Congres in het Spant! Meer weten over 365 dagen de juiste luchtvochtigheid in uw cleanroom en/of laboratorium? Onze collega Henk Sijens gaat graag met uw in gesprek!

1609622378423.jpg

Melten Altena

Head of Sales & marketing

WAAROM MOET DE LUCHTVOCHTIGHEID IN EEN LABORATORIUM GEREGELD WORDEN?

Een juiste luchtvochtigheid garandeerd een goede werking van medische apparatuur, wat essentieel is voor laboratoriumwerkzaamheden. Gekalibreerde apparatuur zal het nauwkeurigst werken wanneer deze in een ruimte gebruikt gaat worden welke stabiel geconditioneerd is.

Het helpt het de elektronische apparatuur te beschermen tegen schade, die veroorzaakt wordt door elektrostatische ontladingen.

Een constante ruimte conditionering draagt bij aan een hogere nauwkeurigheid van de testen. De chemicaliën/reagentia zullen bij dezelfde condities hetzelfde reageren zodat de testen reproduceerbaar zijn. Tot slot vergroot het voorkomen van droge lucht het welzijn en de prestaties van het laboratoriumpersoneel.

Een te lage vochtigheid kan een vermindering van 3-7% veroorzaken in de prestaties van het personeel. Denk hierbij aan het lezen van de protocollen, het berekenen en verwerken van de resultaten.

Meer weten?

https://www.cumulus.nl/luchtbevochtiging/luchtbevochting-in-cleanroom

https://www.cumulus.nl/luchtbevochtiging/luchtbevochting-voor-laboratoria

https://www.cumulus.nl/technische-informatie/