Waarom de juiste luchtvochtigheid belangrijk is voor de grafische industrie

Sign & Print beurs 18 maart 2022

210216-SP22_600x250.jpg

Heeft u ook wel eens last van drukmachines die storingen hebben? Of dat het productieproces niet soepel loopt? Heeft u er dan wel eens aan gedacht dat de luchtvochtigheid in uw drukkerij niet op pijl is, waardoor deze problematieken zich voordoen? Deze problematieken zijn eenvoudig op te lossen door de lucht in de ruimte te bevochtigen. Door de juiste luchtvochtigheid zie je dat het productieproces veel beter, soepeler en efficiënter verloopt, niet alleen het productieproces voor de materialen loopt beter, maar het is ook veel gezonder voor uzelf en uw personeel. De luchtbevochtigingsinstallaties geven namelijk schone lucht aan de omgeving. Daarom gaan wij van Cumulus naar de Sign & Print Expo om prospects te overtuigen waarom luchtbevochtiging nu zo belangrijk is.

5ffb35dd-7390-46ee-a671-a204f514e5d7 2.JPG

Arvid ter Horst

Marketing

Voorkom productieverlies met de juiste luchtbevochtiging

Veel uitval en storingen in de grafische industrie komen door een te lage luchtvochtigheid. Droge lucht veroorzaakt een aantal verstoringen, waardoor het drukken vertraagt en zelfs tot stilstand kan komen. Zo zijn daar onder andere vervorming van het papier, indroging van printkoppen, baanbreuk en het kleven van de vellen door statische elektriciteit.

Papier of folie is erg gevoelig voor een te droge lucht. Als de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 40% ontstaat er statische elektriciteit. Hierdoor gaan papiervellen kleven en ontstaan er problemen bij het doorvoeren van papier of karton. Hele stapels papier kunnen zelfs onbruikbaar worden door blokvorming.

Vochtschommelingen leiden tot schotelvorming en randgolven van het papier. De sterkte van het papier is afhankelijk van de luchtvochtigheid. Hierdoor moet bij lage luchtvochtigheid de snelheid van de drukpers gereduceerd worden. U zit immers niet op baanbreuk te wachten in uw rotatiepers.

De juiste luchtbevochtiging zorgt voor een verhoogde productiviteit. Dit geldt zowel voor prepress, CTP, offset als rotatiepersen. Een luchtbevochtigheid tussen de 40% en 60% voorkomt veel gevallen van uitval en papierstoringen.

·       Minimaliseer statische elektriciteit

·       Voorkom dat uw papier gaat kleven en vervormen

·       Verhoog productiviteit door vermindering uitval machines

Een prettig werkklimaat zonder statische schokken

Een extra voordeel is dat de juiste luchtvochtigheid zorgt voor een comfortabel werkklimaat voor uw medewerkers. Doordat de lucht niet meer te droog is, verdwijnt de statische elektriciteit en hebben medewerkers veel minder last van schokken.

U kunt het IPA-gebruik reduceren door bevochtiging in combinatie met goed water. Dit verlaagt de belasting voor uw medewerkers.

Extra voordeel: In warme perioden geeft de bevochtiging zelfs een paar graden koeleffect!

De Sign & Print beurs

Sign & Print Expo is het platform voor een breed publiek, onder wie professionals uit de grafimedia en visuele communicatiebranche. Print- en sign specialisten, grafische vormgevers, designers, marketeers, brand owners en managing directors zijn in groten getale aanwezig op de beurs. Deze professionals ontmoeten elkaar op de beurs en brengen kennis mee. Tijdens de beurs kan je verschillende stands van andere bekijken en kom je leuk in contact met branchegenoten.

In samenwerking met verschillende partners heeft Sign & Print Expo een tal van experts uit de sector weten te regelen om hun expertise te komen delen met de community tijdens een van de interactieve expertsessies. Tijdens deze expertsessies staan de actualiteit, de laatste trends & ontwikkelingen en de nieuwste technologieën & innovaties centraal.

Cumulus en Pals Print & Screen

Ook onze partner, Pals Print & Screen komt naar de Sign en Print beurs. Wij mochten aan Pals Print & Screen een aantal jaar geleden één van onze Cumulus installaties leveren. Pals Print & Screen weet hoe belangrijk het is om de juiste luchtvochtigheid te hebben in een productiefaciliteit. Statische elektriciteit en het indrogen van inkt in de printkoppen kan je niet gebruiken in het productieproces. De luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig en soepeler verlopend productieproces.

Met de luchtbevochtiging van Cumulus bent u verzekerd van een constante luchtvochtigheid, wat resulteert in productiezekerheid en een perfect eindresultaat!

Naamloos 4.jpg

Bas Pals

Sales manager bij Pals Print & Screen

Sign & Print en Cumulus

Wanneer is de beurs?

De Sign & Print beurs vindt plaats op 22, 23 & 24 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem. Een all-in event waar jij de nieuwste technologieën en innovaties kan bekijken en de mogelijkheid hebt om op diverse manieren je kennis te delen, verbreden en verrijken met anderen.

Bent u net zo enthousiast geworden als wij? En wilt u meer weten wat onze installaties voor u kunnen betekenen? Mail ons dan op info@cumulus.nl of sales@cumulus.nl

Wilt u meer weten over Pals Print & Screen? Mail dan naar info@paulsprint.com

Bron info:https://www.signprintexpo.nl/

logo PALS new liggend