Het belang van bevochtiging bij kunststofverwerking

Bevochtiging 18 augustus 2023

Productie-van-Polyethyleen-PE.webp

Vochtigheidscontrole lijkt misschien een kleine factor in het grote geheel, maar het speelt een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit en efficiëntie van kunststofverwerking. 🚀

5ffb35dd-7390-46ee-a671-a204f514e5d7 2.JPG

Arvid ter Horst

Marketing

Het belang van bevochtiging bij kunststofverwerking

Wanneer de luchtvochtigheid tijdens het verwerken van plastic niet goed onder controle is, kan dit leiden tot hogere afkeurpercentages en meer materiaalafval. Het handhaven van het juiste vochtigheidsniveau voorkomt problemen zoals krimpen, kromtrekken en barsten in kunststof producten. Het zorgt voor een betere controle over het koel- en stolproces, wat resulteert in consistente eindproducten van hoge kwaliteit.

Daarnaast kan een goede bevochtiging de stromingseigenschappen van kunststof materialen verbeteren, waardoor het risico op verstopping afneemt en de algehele productie-efficiëntie verbetert. Het minimaliseert ook statische elektriciteit, wat vaak een veelvoorkomend probleem is in kunststofverwerkende fabrieken. 

Investeren in een betrouwbaar bevochtigingssysteem zorgt niet alleen voor optimale productieomstandigheden, maar helpt ook de integriteit van machines en mallen te behouden. Door overmatig uitdrogen en vochtverlies te voorkomen, kunt u de levensduur van uw apparatuur verlengen en de onderhoudskosten verlagen. 

Dus als u de volgende keer het belang van verschillende factoren in kunststofverwerking overweegt, vergeet dan niet de grote invloed van vochtigheidsbeheersing. Het is een investering die veel oplevert in termen van productkwaliteit, operationele efficiëntie en kostenbesparingen. 

Als u meer wilt weten over de rol van bevochtiging bij kunststofverwerking, neem dan contact met ons op of bezoek onze stand op de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen op 20 en 21 september, Hal 1, stand 289. 

Meld u aan via onderstaande link:
https://register.visitcloud.com/survey/17f4r631eynyo?actioncode=NTWO000201FJX&partner-contact=3cqj0e0p0xrh2

#cumulus #luchtbevochtiging #waterbehndeling #humidification #kunststofverwerking #kunststof #duurzaam #kostenbesparingen

KB Toolkit email handtekening ENG[]