Afstudeerder ontwikkelt prototype bevochtiging en desinfectie in één

Waterbehandeling 01 oktober 2021

Schermafbeelding 2021-12-01 om 14.07.42.png

Cumulus werkt samen met Airins Care aan een concept voor desinfectie op basis van waterstofperoxide. Een afstudeerder van het ROC in Nijmegen heeft hiervoor een prototype ontwikkeld!

Wil-Contract.jpg

Wil Sampers

Directeur

Samenwerking met Airins Care

Cumulus werkt samen met Airins Care aan een concept voor desinfectie op basis van waterstofperoxide. Hierbij is Cumulus de kennispartner voor wat betreft verneveling en verdeling van het middel in de ruimte. Door met waterstofperoxide goed te vernevelen wordt de lucht zelf behandeld en wordt het kiemgetal stevig gereduceerd.

Een afstudeerder van het ROC in Nijmegen heeft een prototype van een ultrasoon wand-unit ontwikkeld waarmee zowel bevochtigd en gedesinfecteerd kan worden. De intentie is dat deze doorontwikkeld wordt tot een apparaat wat bijvoorbeeld in wachtkamers ingezet kan worden.

Cumulus is een Erkend leerbedrijf

Het is soms moeilijk om een stageplek te vinden binnen de techniek. Cumulus is een erkend leerbedrijf en heeft als speerpunt; mensen opleiden! 
Jaarlijks heeft Cumulus 3 tot 4 stagiaires. We vinden het van belang om op deze manier een onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken en jong technisch talent een kans te bieden. Dit is niet het enige. Het houdt ons als organisatie ook scherp! Zo zijn er in de afgelopen jaren meerdere BBL-ers zijn bij Cumulus opgeleid. Het is mogelijk om als BBL'er bij Cumulus aan de slag te gaan maar ook als duaal HBO'er. Een leuk bijkomend voordeel voor Cumulus is dat onze stagiairs vaak doorgroeien tot monteur of terugkomen voor vakantie werk.

Meer weten over een BBL-traject of duaal HBO'er? Neem vrijblijvend contact met ons op.

bevochtiging-scholen-universiteiten.jpg
Luchtbevochtiging voor bioscoop en theaterzalen.jpg
Presentatie bevochtiging en desinfectie prototype afstudeerder

Toelichting afbeelding
Slide van eindpresentatie ROC afstudeerder. De afstudeerder heeft een prototype van een ultrasoon wand-unit ontwikkeld waarmee zowel bevochtigd en gedesinfecteerd kan worden.