Waterontharders

Een ontharder is een essentieel onderdeel om de levensduur van een bevochtigingsinstallatie of een omgekeerde osmose te garanderen. Als er kalk in het water zit zorgt dit ervoor dat de verstuivers en de osmose membranen snel verstopt raken. Een ontharder voorkomt dit en verlaagt de onderhoudskosten,

Werking ontharders

Een ontharder is een apparaat dat calcium en magnesium uit het water verwijdert en vervangt door natrium (keukenzout). De hoeveelheid mineralen verandert nauwelijks maar de samenstelling wel. De hardnekkige calcium en magnesium zouten zijn dus vervangen door natriumzout dat niet zo snel de machines verstopt. Kalk heeft de vervelende eigenschap dat het zich vrij snel hecht aan materialen en ook lastig te verwijderen is.

Doordat bij een hogedruk installatie en een omgekeerde osmose installatie het water door een kleine opening wordt geperst zal het kalk zich hier snel aan hechten met het risico van dichtslibben. Door een ontharder te plaatsen worden deze problemen voorkomen en uw bevochtiging beschermd.  

Voordelen ontharder t.b.v. bevochtigingsinstallaties:

  • Voorkomt witte kalk neerslag
  • Verlengt levensduur membranen
  • Verlaagt kans op verstopping verstuivers

PDF downloadDatasheet ontharder

De getoonde waterontharders zijn een klein deel van het gehele assortiment. Zit uw ontharder er niet bij of wilt u wellicht een ontharder bestellen aarzel dan niet en neem contact met ons op.