Waterbehandelingsinstallaties

Cumulus is een producent van een groot aantal waterbehandelingsinstallaties. Deze installaties zijn specifiek ontworpen voor bevochtiging. De installaties zijn dan ook voorzien van speciale beveiligingen om de legionellabacterie te voorkomen.

Waterbehandeling voor bevochtigers

Het gebruik van waterbehandelingsinstallaties is zeer belangrijk om de legionellaveiligheid en de levensduur van de bevochtiginginstallaties te waarborgen. Kraanwater is doorgaans niet geschikt als bevochtigingswater. Kraanwater kan mineralen en bacteriën bevatten, het is van belang dat de bacteriën uit het water te verwijderen omdat het water verneveld wordt. De legionellabacterie kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken en zelfs dodelijk zijn wanneer deze in de longen terecht komt.
Het is dan ook noodzakelijk maatregelen te treffen om dit te voorkomen. Wij maken gebruik van  omgekeerde osmose installaties en UV-C lampen om de veiligheid te waarborgen. Ook voor de levensduur van de installaties is waterbehandeling aan te raden. Mineralen en vooral kalk zorgen voor verstoppingen in de bevochtiginginstallaties. Daarom is het verwijderen van de mineralen uit het water belangrijk. Wanneer de mineralen niet worden verwijderd, raakt namelijk niet alleen de bevochtiging beschadigd, maar de mineralen worden met het water mee verneveld. Hierdoor kan stof vorming ontstaan in luchtbehandelingskasten of de ruimte met als gevolg witte aanslag of zelfs roestvorming. Omdat de waterbehandeling afgestemd dient te worden op de bevochtiging produceren wij onze eigen waterbehandeling uit hoogwaardige componenten. Zodat u een duurzame en legionellaveilige bevochtiginginstallatie heeft.