Cleanrooms

Onderzoek kan het beste onder constant geconditioneerde omstandigheden worden gedaan.
Een belangrijke parameter is de luchtvochtigheid. Het laatste wat u wenst is dat de resultaten van uw onderzoek beïnvloed zijn omdat de luchtvochtigheid niet binnen de gestelde waarden was, of dat het onderzoek uitgesteld moet worden vanwege een te lage luchtvochtigheid.

Stabiele luchtvochtigheid

Onderzoek dient idealiter onder gelijke omstandigheden uitgevoerd te worden. Deze waarden zijn vastgelegd binnen normeringen. Een van de waarden is luchtvochtigheid. Echter in veel gevallen wordt de luchtvochtigheid niet geconditioneerd of slechts in een aantal ruimtes geconditioneerd.
Hierdoor kunnen bepaalde proeven niet worden afgenomen, omdat niet kan worden voldaan aan de gestelde randvoorwaarden in de normeringen.
Dit resulteert dan in uitstel, of het onderzoek moet worden uitgevoerd in een andere ruimte die wel geconditioneerd is. Hierdoor moeten mensen onnodig spullen verslepen, overwerken of in het ergste geval zelfs een ruimte gehuurd te worden van een ander laboratorium. Dit leidt alleen maar af van het onderzoek, kost onnodig tijd en het maakt ook de kans op fouten groter. De problemen kunnen eenvoudig en vaak tegen relatief lage kosten worden voorkomen door bevochtiging te plaatsen.

Bevochtiging op maat

Als leverancier van bevochtiginginstallaties weten we als geen ander het belang van een juiste luchtvochtigheid en hoe dit te realiseren. Doordat ieder systeem projectspecifiek wordt ontworpen is de installatie altijd afgestelde op uw wensen ongeacht of het nu een kleine installatie of een grote installatie is, een stoom bevochtiging of een adiabatische bevochtiging. Bij het ontwerp worden zaken zoals energiezuinigheid, duurzaamheid, onderhoud en betrouwbaarheid allemaal meegenomen en aan u voorgelegd zodat u een afgewogen beslissing kan maken.

Ook wordt via een uitgebreid service apparaat ondersteuning geboden. Daardoor kunnen we indien nodig snel handelen. Hierbij behoren ook huur of lease tot de mogelijkheden.

  • Energiezuinig
  • Betrouwbaar
  • Duurzaam
  • Snelle service

Bespaar tot wel 75% van uw energiekosten

Cumulus® heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Adiabatische bevochtiging.  De systemen zijn door de TÜV Nord gecertificeerd conform de VDI 6022. Hiermee voldoend de systemen aan de meest stringente richtlijnen op het gebied van bevochtiging.

Wij adviseren u graag over wat voor u de ideale vorm van bevochtiging is, zodat u de meest betrouwbare en energiezuinige oplossing krijgt en u kunt voldoen aan de gestelde normen.