Ziekenhuizen

Voor ziekenhuizen is het van vitaal belang dat verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen wordt. In ziekenhuizen komen veel mensen met gezondheidsklachten en een verzwakte weerstand, waardoor bacteriën en virussen zich sneller zullen verspreiden. Het risico en de gevolgen van een besmetting zijn veel groter. Onderzoeken hebben onmiskenbaar aangetoond dat virussen en bacteriën zich het snelst verspreiden bij een zeer hoge of lage luchtvochtigheid. Het is dan ook letterlijk van levensbelang om deze te allen tijde op het juiste niveau te houden.

Selectie bevochtiging

Er kan op veel verschillende manieren vocht verneveld worden, de aanschafkosten en de energiekosten kunnen hier echter enorm in verschillen. Ongeacht of de oplossing nu stoom of adiabatische bevochtiging is, wij kunnen u een passende oplossing bieden.
Vroeger kozen ziekenhuizen altijd voor stoombevochtiging, omdat dit met betrekking tot legionellaveiligheid de meest veilige keuze was. De risico’s van Legionella begrijpen we als specialist in bevochtiging zeer goed en we zijn als geen ander doordrongen van het belang van een veilige bevochtiging. Door verhoogde kwaliteit van de adiabatische bevochtiger is dit risico echter verwaarloosbaar geworden, mits goed uitgevoerd.
Daarom hebben wij onze bevochtigingsystemen hierop afgestemd en uitvoerig laten testen. Onze systemen zijn door TÜV Nord gecertificeerd en voldoen aan de VDI 6022. Tevens voldoen de Cumulus installaties aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie.

Adiabatische bevochtiging

Adiabatische bevochtigers bieden een groot aantal voordelen zoals een lager energiegebruik, minder onderhoudskosten en een verhoging van de bedrijfszekerheid. De grootste besparingen zijn echter niet direct de energiekosten, maar het reduceren of het overbodig maken van de stoomketels. Doordat de stoomketels niet meer nodig zijn kan enorm bespaard worden op de onderhoudskosten of zelfs de aanschafkosten van een nieuwe ketel worden voorkomen omdat deze niet meer vereist is voor de bevochtiging. Zeker nu veel ziekenhuizen disciplines zoals de keuken uitbesteden, draaien stoomketels vaak op een zeer laag rendement waardoor vervanging interessant is. Verschillende ziekenhuizen gebruiken daarom al adiabatische bevochtigers of hebben deze in de bestekken laten opnemen. Hierbij wordt vaak de afweging gemaakt een aantal kritische ruimtes, zoals de operatiekamers nog met stoom te bevochtigen, maar andere minder kritische ruimtes adiabatisch te bevochtigen. 

Ondersteuning bij selectie bevochtigers

Cumulus heeft technisch adviseurs welke u bij de selectie van de verschillende bevochtigers informeren over de toepassingsmogelijkheden en de voordelen zodat u wel overwogen de keuze kan maken tussen adiabatische bevochtigers en stoombevochtiging. Doordat Cumulus u zowel in het voor- als in het natraject ondersteunend, biedt een Cumulus bevochtiging de volgende voordelen:

  • Ondersteuning bij selectie bevochtiging
  • Geen of kleinere investering voor stoomketel
  • Lagere onderhoudskosten 
  • Betrouwbaar 
  • Energiezuinig 
  • Legionellaveilig
  • Geoutilleerd serviceapparaat 

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube