Tabaksindustrie

Uitdroging van tabak tijdens opslag of sigaretten en sigaren die uit elkaar vallen tijdens de productie. Dit zijn allemaal gevolgen van een te lage luchtvochtigheid. Dit kan door te bevochtigen eenvoudig worden voorkomen.

Bevochtiging tijdens tabaksbewerking

Bij verwerking van tabak is het belang van de juiste relatieve luchtvochtigheid erg groot. Tabaksbladeren zijn hygroscopisch, dit betekent dat ze vocht afgeven aan de omgeving, indien de lucht te droog is. Voor een ideale verwerking en bewaring van tabak is een relatieve luchtvochtigheid van 65% noodzakelijk. Te droge lucht veroorzaakt een terugval van de eigenschappen van tabak, hetgeen resulteert in gewichtsverlies, krimpen en een grotere breekbaarheid van de tabaksbladeren. Dit veroorzaakt dat tabak letterlijk uit de sigaretten valt en het dekblad van sigaren scheurt. Het reguleren van de juiste relatieve vochtigheid, voorkomt al deze problemen en biedt dan ook de volgende voordelen:

  • Behoud van kwaliteit en smaak tabak
  • Verhoogt de productiesnelheid
  • Voorkomt gewichtsverlies

Bevochtiging tijdens tabaksopslag

Voor de opslag van tabak en vooral sigaren is het van groot belang dat tijdens de opslag de producten niet uitdrogen. De uitdroging van het tabak zorgt namelijk voor een enorme afname in de smaak en kwaliteit van de sigaren. Iets wat bij een genotsproduct waar de belevingswaarde zo belangrijk van is, natuurlijk uit den boze is. Niet voor niets worden deze sigaren veelal opgeslagen in luxe humidors.
De uitdroging is alleen te voorkomen door vocht in te brengen in de lucht waar ze worden bewaard. De luxere humidors hebben dan ook een ingebouwde bevochtiging om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een bevochtiging zorgt voor de volgende voordelen:

  • Voorkomt uitdroging tabak
  • Verlaagt uitval
  • Verhoogt smaak, kwaliteit en belevingswaarde 

 

Bevochtiging op maat

Als leverancier van bevochtiginginstallaties voor verschillende tabakswaren producenten weten we als geen ander het belang van een juiste luchtvochtigheid en hoe dit te realiseren. Doordat ieder systeem projectspecifiek wordt ontworpen is de installatie altijd speciaal afgesteld op uw wensen ongeacht of het nu een kleine installatie of een grote installatie is, stoombevochtiging of adiabatische bevochtiging. Bij het ontwerp worden zaken zoals energiezuinigheid, duurzaamheid, onderhoud en betrouwbaarheid allemaal meegenomen en aan u voorgelegd zodat u een afgewogen beslissing kunt maken.

Daarnaast wordt via een uitgebreid serviceapparaat de ondersteuning geboden voor het geval calamiteiten mochten optreden. We kunnen snel een oplossing realiseren als producent van de installaties. Hierbij behoren indien gewenst ook huur of lease tot de mogelijkheden. 

  • Energiezuinig
  • Betrouwbaar
  • Duurzaam
  • Snelle service
LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube