Stofonderdrukking

Stofonderdrukken via bevochtiging.

Heeft u ook last van stof of zelfs fijnstof wat vrijkomt komt tijdens uw werkzaamheden?
Bevochtiging is vaak een goede methode om stof te onderdrukken en zelfs uw klimaat positief te beïnvloeden en uw productiviteit te verhogen.

Stofreductie en gezonde werkomgeving

In tegenstelling tot de meest gebruikte oplossing waarbij grote afzuigingsinstallaties worden toegepast, kan middels bevochtiging het probleem bij de kern worden aangepakt. Door een vernevelingsinstallatie op een slimme wijze te plaatsen bij de bron ontstaat een gordijn van water nevel. 
Doordat de vernevelde watermoleculen zich binden zich aan het stof, worden de (fijn)stof deeltjes verzwaard. Als gevolg hiervan daalt het stof neer en kan het eenvoudig worden verwijderd van de grond. 
De bevochtiging haalt zodoende het stof uit de lucht wat de gezondheid van uw medewerkers ten goede komt. Daarnaast wordt zwerfstof voorkomen. Hierdoor zal er minder stof in uw pand en machines komen waardoor u kunt besparen op schoonmaak en reparatiekosten aan uw machinepark.

Selectie bevochtiging

Onze technisch adviseurs ondersteunen u bij de selectie van uw bevochtiginginstallatie. Er wordt kritisch gekeken welke toepassing voor u de beste oplossing is. Ongeacht of dit nu hogedruk, perslucht of stoombevochtiging is, wij kunnen ze allemaal leveren. Bij de afweging van de productkeuze wordt voor u inzichtelijk gemaakt wat de investeringskosten en de energiekosten zijn. Maar misschien nog belangrijker, er wordt kritisch gekeken hoe fijn de verneveling dient te zijn om onnodige neerslag op producten of machines te voorkomen. 
Bij verneveling van water dient er tevens goed gelet te worden op de legionellaveiligheid, ook dit wordt meegenomen in het advies en ook hier kunnen we een oplossing bieden omdat we zelf de waterbehandeling produceren. 

Besparing op afzuiging

Het plaatsen van een bevochtiging kan ervoor zorgen dat u minder afzuiging nodig heeft. Hierdoor kan een besparing worden gerealiseerd in zowel energie als aanschafkosten. Kort resumerend biedt een bevochtiging u de volgende voordelen:

  • Gezonder werkklimaat
  • Minder tot geen stof verspreiding
  • Minder afzuiging nodig
  • Energiebesparing door minder afzuiging

Meer weten? Neemt u dan nu contact met ons op

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube