Scheepswerven

Met barsten of stofjes in de lak van een duur jacht gaat natuurlijk geen enkele klant akkoord.
Toch is dat risico zeker aanwezig wanneer de luchtvochtigheid niet wordt gereguleerd. Hierdoor ontstaat duur en onbetaald herstelwerk. Door het plaatsen van een bevochtiging kan dit worden voorkomen.

Luchtvochtigheid en hout

Bij vervaardiging van het interieur worden veelal edele houtsoorten verwerkt en dit hout is gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, gaat hout krimpen en mogelijk zelfs barsten. Bij een branche waarbij maatvorming en kwaliteit essentieel zijn is het dan ook noodzaak de luchtvochtigheid te reguleren. Hierdoor wordt uitdroging van het hout voorkomen, waardoor uw bedrijf in aanmerking komt voor kwaliteitskeurmerken zoals het KOMO keurmerken en u verzekerd bent van de volgende voordelen:

  • Voorkomt krimpen en scheuren hout
  • Voorkomt maatverschillen
  • Maakt certificering door kwaliteitskeurmerken mogelijk. 

 

Bevochtiging lak en verf

Alle lakken en verven voor industriële doeleinden zijn inmiddels op basis van water. Hierdoor zijn de lakken en verven gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Een te lage luchtvochtigheid kan nadelige gevolgen hebben voor de droogtijd en de afwerking van de lakken. In sommige gevallen kan het eindresultaat er zelfs zoveel onder leiden dat er opnieuw gelakt dient te worden, wat natuurlijk weer tijd en geld kost. Door het plaatsen van een bevochtiging kunnen deze problemen worden voorkomen:

  • Slechte droging van lakken en verven
  • Tijdverlies in productie
  • Sinaasappelhuid
  • Minder stofjes in de lucht

Bevochtiginginstallatie op maat

We snappen dat de keuze voor en bevochtiginginstallatie een moeilijke keuze is. De bevochtiging zal toch voor 15 jaar een belangrijk onderdeel zijn van uw klimaatsysteem en bijdragen aan uw productieproces. Het is daarom van belang dat de juiste afwegingen worden gemaakt. Wij helpen u bij het maken van deze keuze. Een technisch adviseur zal u ondersteunen bij de selectie van de  juiste bevochtigers voor uw productieproces. Hierbij worden zaken zoals energiezuinigheid, investeringskosten, duurzaamheid, onderhoudsgevoeligheid en legionellaveiligheid meegenomen. Zodat u een afgewogen keuze kunt maken. Mocht u nog niet geheel overtuigd zijn en eerst een proef installatie wensen dan behoort ook huur tot de mogelijkheden. Neem nu contact op en wij nemen de mogelijkheden met u door. 

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube