Kunststofbewerking

Statische ontladingen waarbij soms letterlijk de vonken er vanaf spatten. Dit is een veel voorkomend probleem wanneer er kunststof wordt bewerkt. De oorzaak: statische elektriciteit. De oplossing is vaak heel eenvoudig, de luchtvochtigheid verhogen door middel van luchtbevochtiging!

De elektrostatische grens

Statische elektriciteit zorgt voor veel vervelende problemen zoals het aan elkaar kleven van materialen en elektrostatische ontladingen. Statische ontladingen zijn uiteraard zeer vervelend voor uw personeel en kunnen soms zo hevig zijn dat het leidt tot onwerkbare situaties. De statische ontladingen kunnen zelfs een brandgevaar vormen, zeker bij bedrijven waar veel gewerkt wordt met licht ontvlambare stoffen kan een vonk al snel een brand veroorzaken. Het is dan ook belangrijk deze statische ontladingen te voorkomen.
Statische elektriciteit kenmerkt zich door de aanwezigheid van een (hoge) spanning met een geringe energie-inhoud. Als statische elektriciteit niet kan wegvloeien kan deze verder oplopen met soms zelfs statische ontladingen tot gevolg. 
Door het plaatsen van een bevochtiging kunnen deze problemen veelal voorkomen worden. Doordat de bevochtiging de luchtvochtigheid verhoogd geleid de energie beter waardoor de energie wegvloeit in plaats van zich op te bouwen. Hierdoor worden de volgende problemen voorkomen:

  • Aan elkaar kleven van materialen
  • Statische ontladingen

Bevochtiginginstallatie op maat

Als producent van bevochtiginginstallaties weten we als geen ander het belang van de juiste luchtvochtigheid en hoe dit te realiseren. Doordat ieder systeem projectspecifiek wordt ontworpen is de installatie altijd afgesteld op uw wensen ongeacht of het nu een kleine installatie of een grote installatie is, een stoombevochtiging of een adiabatische bevochtiging. Bij het ontwerp worden zaken als energiezuinigheid, duurzaamheid, onderhoud en betrouwbaarheid allemaal meegenomen en aan u voorgelegd zodat u een afgewogen beslissing kan nemen.

Ook wordt via een uitgebreid serviceapparaat ondersteuning geboden. Daardoor kunnen we, indien nodig, snel handelen. Ook behoren huur of lease tot de mogelijkheden.

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube