Kantoren

Zijn er in uw pand klachten over een droge lucht, droge ogen, stemverlies of een hoog ziekteverzuim? Dan is waarschijnlijk de luchtvochtigheid in uw kantoor te laag. Onderzoek heeft aangetoond dat 20% van de werkplekken zo droog is als de Sahara met een RV van 25% en dat 10% zelfs zo droog is als Death Valley met een RV van slechts 23%. Zoals u begrijpt gaat dit ten koste van de productiviteit, gezondheid en het comfort van de personen die werkzaam zijn in het pand. Zonde, terwijl er een eenvoudige oplossing is.

Gezondheid en comfort door luchtbevochtiging

Een comfortabel werkklimaat is belangrijk voor een productief werkklimaat. Wanneer de lucht te droog is gaat dit ten koste van de productiviteit van de werknemers. Een onbehaaglijk en droge lucht zorgt ervoor dat uw medewerkers klagen over het klimaat en zoals iedereen weet, klagende mensen werken niet! 

Is het logisch dat mensen klagen over een lage luchtvochtigheid? Ja, wanneer de luchtvochtigheid te laag is, wordt er vocht onttrokken aan de omgeving en dus ook aan de mensen in het gebouw. Dit zorgt bijvoorbeeld voor droge ogen, wat langdurig werken met een computer lastig maakt. Zeker voor lens dragers wordt dit een vervelende situatie. Maar ook stemverlies en allergische reacties zullen sneller voorkomen doordat stof zich sneller verspreidt in een lucht met 50% RV. 

Een droge lucht zorgt ook voor een snellere verspreiding van virussen en bacteriën. Dit komt omdat virussen en bacteriën zich onder deze omstandigheden sneller vermenigvuldigen dan in een droge lucht. Zo heeft onderzoek aangetoond dat het influenzavirus zich bij een luchtvochtigheid onder de 30% drie keer zo snel verspreid dan bij een RV van 50%. Het is dan ook van belang voor het ziekteverzuim om de luchtvochtigheid op peil te houden zodat uw medewerkers gezond en productief blijven!

Voordelen luchtbevochtiging kantooromgeving

Een luchtbevochtiginginstallatie zorgt ervoor dat uw luchtvochtigheid kunstmatig wordt verhoogd naar de gewenste luchtvochtigheid. Voor kantoren biedt dit de volgende voordelen:

  • Verminderde transmissie van het influenzavirus (griep)
  • Lager ziekteverzuim
  • Betere werking slijmvliezen (weerstand tegen ziekte)
  • Bescherming tegen het verlies van de stem
  • Minder irritatie aan ogen (vooral lens dragers)
  • Minder stof vorming
  • Geen statische elektriciteit
  • Prettiger werkklimaat

      PDF downloadKantoorbevochtiger

50%

Test nu of u óók een te droog binnenklimaat heeft!

Vóór u een investering doet aan een bevochtiginginstallatie, wilt u natuurlijk wel weten of uw binnenklimaat inderdaad te droog is.
Daarom hebben wij momenteel een speciale actie voor u om te testen of uw binnenklimaat te droog is.

Voor slechts €50,- stellen wij 1 (gekalibreerde) datalogger ter beschikking om uw luchtvochtigheid te meten. Deze datalogger (inclusief gebruikers instructies) wordt u toegestuurd en na 2 weken dient u hem terug te sturen. Daarna ontvangt u van ons de uitgelezen gegevens inclusief aanbevelingen om, eventuele, problemen op te lossen.

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube