Cleanrooms

Onderzoek dient in een geconditioneerde ruimte te worden gedaan. Luchtvochtigheid is een belangrijke parameter om te controleren. Uit onderzoek en ervaring blijkt echter dat de de luchtvochtigheid niet gecontroleerd wordt, of hier onveilige of energie slurpende systemen worden toegepast. 
Wilt u uw condities optimaliseren en dit op een veilige en energetisch verantwoorde wijze realiseren, met meer dan 25 jaar ervaring adviseren we u graag. 

Geen regeling

Om bepaalde proeven uit te voeren dient er voldaan te worden aan de condities gesteld binnen normeringen. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, omdat de relatieve luchtvochtigheid te laag is, kan een proef niet door gaan. 

Dit resulteert dan in uitstel, of het onderzoek moet worden uitgevoerd in een andere ruimte die wel geconditioneerd is. Dit resulteert vervolgens in inefficiënt werken omdat er onnodig spullen verplaatst moeten worden naar een ruimte die wel geconditioneerd is, welke mogelijk zelfs gehuurd dient te worden. 

Wanneer men niet goed let op de luchtvochtigheid kunnen er fouten worden gemaakt. Dit resulteert in een proef die opnieuw moet worden gedaan of zelfs een klant die ontevreden is en naar een ander laboratorium gaat.

  • Verborgen kosten (inefficiënt werken)
  • Additionele kosten voor huur ruimtes 
  • Vertragingen levering en facturatie 
  • Hogere foutkans 

Bevochtiging op maat

Als leverancier van bevochtiginginstallaties weten we als geen ander het belang van een juiste luchtvochtigheid en hoe dit te realiseren. Doordat ieder systeem projectspecifiek wordt ontworpen is de installatie altijd afgesteld op uw wensen ongeacht of het nu een kleine installatie of een grote installatie is, een stoom bevochtiging of een adiabatische bevochtiging. Bij het ontwerp worden zaken zoals energiezuinigheid, duurzaamheid, onderhoud en betrouwbaarheid allemaal meegenomen en aan u voorgelegd zodat u een afgewogen beslissing kan maken.

Ook wordt via een uitgebreid service apparaat ondersteuning geboden. Daardoor kunnen we indien nodig snel handelen. Hierbij behoren ook huur of lease tot de mogelijkheden.

  • Energiezuinig
  • Betrouwbaar
  • Duurzaam
  • Snelle service

Bespaar tot wel 75% van uw energiekosten

Cumulus® heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Adiabatische bevochtiging.  De systemen zijn door de TÜV Nord gecertificeerd conform de VDI 6022. Hiermee voldoen de systemen aan de meest stringente richtlijnen op het gebied van bevochtiging.

Wij adviseren u graag over wat voor u de ideale vorm van bevochtiging is, zodat u de meest betrouwbare en energiezuinige oplossing krijgt en u kunt voldoen aan de gestelde normen.

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube