Koelcellen

Heeft u last van waardevermindering doordat uw producten uitgedroogd zijn tijdens de opslag? Dan is bevochtiging mogelijk een goede oplossing voor dit probleem. Door de luchtvochtigheid te verhogen wordt geen vocht meer ontrokken aan het product, waardoor waardevermindering wordt voorkomen!

Bevochtiging koelcel

Uitdroging is een bekend probleem bij gekoelde opslag. Doordat de lucht wordt gekoeld, wordt vocht onttrokken aan de lucht. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is zal de lucht het vocht aan de producten gaan onttrekken. Door de vochtonttrekking neemt de kwaliteit van het product af en dit resulteert in een significante waardevermindering van de producten. Middels bevochtiging kan uitdroging worden voorkomen. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid en minder derving als gevolg van kwaliteitsverlies. Een bevochtiginginstallatie biedt u de volgende voordelen:

  • Voorkomt gewichtsverlies
  • Verlengt houdbaarheid
  • Geen of minder kwaliteitsverlies

Adiabatische bevochtiging

Cumulus gebruikt adiabatische bevochtigers in koelcellen. Dit betekent dat er koud water verneveld wordt. De verneveling van het water vergt energie wat wordt onttrokken aan de lucht wat zorgt voor een daling van de temperatuur. Per liter water wordt gratis koelvermogen gegeneerd van 0,68 kW. Doordat onze systemen zo fijn vernevelen kan het vocht direct in de ruimte worden ingebracht zonder dat de producten nat worden. Hierdoor worden de volgende voordelen behaald:

  • Gratis koelvermogen
  • Energiezuinige installatie 

Luchtbevochtiginginstallatie op maat.

Onze technisch adviseurs ontwerpen de installatie op maat zodat deze precies past bij uw situatie. Tijdens de opname worden uw eisen en de mogelijke opties die van toepassing zijn voor u doorgenomen. Hierbij worden zaken zoals de terugverdientijd, de investering, de legionellaveiligheid en het ontwerp van de installatie besproken. Zo bent u verzekerd van een energetisch goede oplossing, betrouwbaar, drupvrij  en legionellaveilig. De installaties worden tevens voorzien van de benodigde waterbehandeling, welke door ons zelf wordt geproduceerd zodat u de gehele installatie door één partij geleverd krijgt.
Indien gewenst behoren zelfs lease en huur tot de mogelijkheden zodat u de voordelen kunt ervaren alvorens over te gaan tot aanschaf. Wilt u hierover meer weten neem dan nu contact op. Een technisch adviseur vertelt u graag over de mogelijkheden.

LinkedIn
LinkedIn
Share
YouTube