Legionellaveilig

Wij zorgen voor Legionellaveilige luchtbevochtiging

Aangezien wij water vernevelen in de lucht die u inademt is het van groot belang dat de veiligheid van de bevochtiging gegarandeerd wordt. Daarom testen en zorgen we dat de bevochtiging conform de ISSO 55.3. en de VDI 6022 is. Wilt u weten of uw bevochtiger nog veilig is, neem dan nu contact op.

De veiligheid van Cumulus® systemen

Cumulus® produceert daarom zelf haar waterbehandeling op basis van het omgekeerde osmose proces, die volledig geïntegreerd is in de luchtbevochtingsystemen. Alleen op deze wijze hebben we de hygiëne kwaliteit van de luchtbevochtiging goed in de hand. Een bijkomend voordeel is dat dit water uitermate geschikt is als proceswater voor bijvoorbeeld drukpersen en laboratoria.

In juni 2008 heeft de ISSO, het Kennisinstituut voor de Installatiebranche, de publikatie 55.3 laten verschijnen en herzien in 2014. Deze gaat specifiek in op de Legionellaveiligheid van water voor Koeltorens en water voor Adiabatische bevochtigingsystemen, zoals het Cumulus® systeem. Wij hebben aan beide versies meegewerkt door de modernste technologie naar voren te brengen.

De veiligheid van Cumulus® systemen wordt bevestigd door de TÜV.

De kwaliteit van de Cumulus® systemen wordt nog eens bevestigd daar het Cumulus® systeem slechts éénmaal per jaar gecontroleerd behoeft te worden op aanwezigheid van bacteriën. Deze hoge kwaliteit wordt gerealiseerd door hoogwaardige techniek waardoor behandeling van het water met chemicaliën (zoals zilverionisatie) niet nodig is. Een korte samenvatting van de ISSO 55.3 vindt u bij de downloads.

Al onze systemen zijn gecertificeerd naar de Duitse hygiëne norm VDI 6022.