Humidification for

Confidence Capacity Comfort Confidence

Luchtbevochtiging voor musea

Droge lucht tast uw kunstwerken aan

Hoe ouder kunstwerken worden, hoe kwetsbaarder ze worden. De juiste luchtvochtigheid is cruciaal om nog eeuwenlang van schilderijen of andere kunstwerken te kunnen genieten.

igor-miske-oLhTLD-RBsc-unsplash.jpg

De levensduur van kwetsbare kunst verlengen door de juiste luchtvochtigheid

CAPACITY

Veel kunstwerken zijn erg gevoelig voor een te droge of te vochtige lucht. Dit komt omdat kunstwerken vaak hout, papier of linnen bevatten. Als de omgevingslucht te droog is, staan deze materialen vocht af aan de omgevingslucht. Doordat de materialen droger worden, gaan ze krimpen en kunnen ze scheuren. Schommelingen moeten daarom voorkomen worden.

Vaak is de lucht in de koude wintermaanden of in de zomer als er gekoeld wordt te droog. Een luchtvochtigheidsgraad tussen de 40 - 60% voorkomt dat vocht niet meer onttrokken wordt uit een kunstwerk. Dit verhoogt direct de levensduur van kunst.

  • Duurzame bescherming tegen scheurvorming

  • Duurzame bescherming tegen onomkeerbaar krimpen

  • Jarenlang blijven genieten van kunstwerken en antiquiteiten

Musea bevochtiging Cumulus

Prettig voor bezoekers en gezond voor medewerker

COMFORT

Luchtbevochtiging is niet alleen goed voor uw collectie. Bij museumbezoekers met bijvoorbeeld astma of lenzen, kan droge lucht de ogen, huid en luchtwegen irriteren. Medewerkers die regelmatig in het museum komen hebben daarbovenop nog vaak last van een schrale of droge keel en een zwakker afweersysteem.

Cumulus verlengt de levensduur van kunst

CONFIDENCE

Kwetsbare kunstobjecten verdienen de grootste zorg en aandacht. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, verlengen wij al sinds 1991 bij tientallen musea de levensduur van kunst en andere antiquiteiten.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constant klimaat. Met Cumulus luchtbevochtiging installaties kunnen wij dit leveren. Het zijn perfect functionerende en betaalbare installaties snel en eenvoudig geplaatst.

1609622378423.jpg

Melten Altena

Sales- en marketingmanager

Hout is gevoelig voor vocht. Het krimpt, zet uit of scheurt. De installatie van Cumulus zorgt hier voor een constante luchtvochtigheid. Dat is onmisbaar voor ons productieproces en onze KOMO Certificering.

Frans Sosef ITS BPG.jpg

Frans Sosef

ITS BPG

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

"Best of both worlds"

DSC3966-bewerkt.jpg

Wil Sampers

Projecten