Luchtbevochting

Een te droge of te vochtige lucht is fataal voor de capaciteit en het comfort van mensen en materialen. Zeker voor de lange termijn.

Onze luchtbevochtigingsinstallaties realiseren al sinds 1991 een gezond binnenklimaat bij honderden bedrijven. Hierdoor zijn we dé marktleider maatwerk luchtbevochtiging van Nederlandse bodem.

Senior-man-droge-ogen.jpg

Waarom luchtbevochtiging

Capacity | Comfort | Confidence

Al binnen een uur kunt u het merken: de omgevingslucht waarin u werkt is te droog. De ogen en keel worden droog en gaan irriteren. Ook wordt het lichaam eerder moe. Mensen met lenzen of astma zijn hier extra gevoelig voor. 

En niet alleen mensen. Ook materialen zoals kunstobjecten, muziekinstrumenten of bewerkbaar hout en papier (drukwerk) zijn hoogsensitief voor de luchtvochtigheid.

Wat is een goede luchtvochtigheid

De zekerheid van een hygrometer

De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Onze hygrometer of datalogger meet de luchtvochtigheid van uw kantoorpand of andere binnenruimtes. 

Voor slechts € 50, - sturen wij u een gekalibreerde hygrometer toe. Als u deze hygrometer na twee weken terugstuurt, lezen wij de data uit en komen wij met een gratis en vrijblijvend advies op maat.

(Corona) virussen en luchtbevochtiging

Het lichaam beschermt zich tegen virussen, bacteriën en schimmels door middel van de huid en slijmvliezen in de luchtwegen. De luchtwegen worden beschermd middels slijmvliezen door ziekteverwekkers zo snel mogelijk af te vangen en verwijderen. Dit gebeurt door met behulp van het plakkerige slijm waaraan virussen zich hechten, het slijm en trilharen maken en een rollend tapijt waarmee het slijm en alle ongewenste indringers transporteert naar het strottenhoofd, waar ze kunnen worden uitgehoest of naar de maag gebracht waarna ze vernietigd door maagzuren.

Als de lucht te droog is wordt de afscheiding kleverig, dit belemmert de beweging van de trilharen en zodoende de werking van het afweersysteem. Met een goed vochtgehalte in de lucht en goed functionerende slijmvliezen, kunnen de ziekteverwekkers via de slijmvliezen uit de luchtwegen worden verwijderd en binnen 5 tot 30 minuten onschadelijk worden gemaakt. Hoe langer bacteriën in het lichaam blijven, des te groter het besmettingsgevaar wordt.

ey-webcast-stay-operational-resilient-during-covid-19.jpg

Cumulus luchtbevochtiging

Luchtbevochtiging voor de gebouwen & utiliteit


Luchtbevochtiging voor de zorg


Luchtbevochtiging voor de procesindustrie


Luchtbevochtiging voor de food industrie

01Hogere capaciteit medewerkers
Een prettig binnenklimaat komt de capaciteit van uw personeel ten goede. 

Medewerkers die werken in een goed binnenklimaat melden zich minder vaak ziek. Ook zijn ze later op de dag productiever dan medewerkers in een te droog of juist te vochtig binnenklimaat.

02Hogere capaciteit machines

Machines in de grafische sector, kunststofsector of textielsector vallen uit omdat die machines hooggevoelig zijn voor luchtvochtigheid. 

Bij bedrijven die hout verwerken als eindproduct zoals timmerbedrijven of schepenbouwers heeft de luchtvochtigheid direct impact op de omzet.

03Comfortabel binnenklimaat

Droge lucht irriteert de ogen en de keel. Mensen met lenzen of astma zijn hier extra gevoelig voor. Een juiste luchtvochtigheid voorkomt deze irritaties en zorgt voor een extra comfortabel binnenklimaat. 

04(Corona) Virusbestrijding

De waterdamp in de lucht verbindt alle oppervlakken van de binnenruimte, inclusief de deeltjes in de lucht. De in de lucht zwevende deeltjes slaan sneller neer door de adsorptie van water. 

Doordat de deeltjes zich hechten aan het oppervlak en zwaarder worden en neerslaan worden ze niet meer ingeademd. 

De lucht is hierdoor schoner, maar ook worden de deeltjes eerder afgevangen omdat ze groter zijn, hierdoor dringen ze niet meer zo ver in de luchtwegen door. 

Over het algemeen wordt een relatieve luchtvochtigheid van tussen de 40 en 60% aanbevolen.

05Energie besparen

De keuze van de juiste bevochtiging kan soms besparingen van wel 75% en meer opleveren op de energiekosten zeker wanneer er een interne warmtelast aanwezig is! Lees meer >

06Fijnstof reductie

Heeft u ook last van stof of zelfs fijnstof wat vrijkomt komt tijdens uw werkzaamheden? Bevochtiging is vaak een goede methode om stof te onderdrukken en zelfs uw klimaat positief te beïnvloeden en uw productiviteit te verhogen. Lees meer >

07IPA (alcohol) terugdringen

Wij helpen u graag bij het verminderen van het IPA gebruik, het gezonder maken van uw werkomgeving en daarmee te voldoen aan uw wettelijke verplichting!
Lees meer >

08Legionella veilig

Aangezien wij water vernevelen in de lucht die u inademt is het van groot belang dat de veiligheid van de bevochtiging gegarandeerd wordt. Daarom testen en zorgen we dat de bevochtiging conform de ISSO 55.3. en de VDI 6022 is.
Lees meer >

Cumulus verhoogt de productiviteit van kantoormedewerkers

Confidence

Onze missie is om af te rekenen met alle schade die te droge lucht en te vochtige lucht veroorzaakt. Als marktleider in Nederland op het gebied van maatwerk luchtbevochtiging, dragen wij al sinds 1991 bij ruim honderden bedrijven en organisaties bij aan een gezond binnenklimaat.

  • Onze experts schreven mee aan ISSO 55.3 (richtlijn legionellaveilige installaties)

  • Al onze installaties voldoen aan de richtlijnen van de ISSO 55.3 Publicatie

  • TÜV Nord heeft onze installatiesystemen gecertificeerd conform de VDI 6022

  • Wij voldoen aan de richtlijnen uit het TNO rapport ziekenhuizen

  • Wij beschikken over het grootste onderhoudsnetwerk in de Benelux

Vraag hier vrijblijvend advies aan voor een luchtbevochtigingsoplossing die veilig, energiebesparend en volledig op maat voor u ontwikkeld wordt.


IMG-20210414-WA0013 (1).jpg

Controleer nu vrijblijvend uw luchtvochtigheid

Een datalogger meet de luchtvochtigheid van uw kantoorpand of andere binnenruimtes. Voor slechts € 50, - sturen wij u een gekalibreerde datalogger toe. Als u de datalogger na twee weken terugstuurt, lezen wij de data uit en komen wij met een gratis en vrijblijvend advies op maat.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constant klimaat. Met Cumulus luchtbevochtiging installaties kunnen wij dit leveren. Het zijn perfect functionerende en betaalbare installaties snel en eenvoudig geplaatst.

1609622378423.jpg

Melten Altena

Manager Sales & Marketing

Gerealiseerde projecten

Bronnen

  • Sale: “Einfluss der relativen Luftfeuchte in Klassen- und Wohnräumen auf die Erkältungshäufigkeit von Kindern” [The influence of relative air humidity in classrooms and living areas on the frequency of colds among children], 1972.
  • Green: “Einfluss der relativen Luftfeuchte auf die Erkrankungshäufigkeit von Schülern” [The influence of relative air humidity on the frequency of illness of school pupils], 1985.
  • Strauss et al: “Einfluss der relativen Luftfeuchte auf den Erkrankungsgrad bei Asthmatikern” [The influence of relative air humidity on the degree of illness among asthmatics], 1978.
  • Jurecic, Rief — Fraunhofer Institut Arbeitswirtschaft und Organisation IAO [Fraunhofer Institute for Industrial Engineering]: “Luftfeuchtigkeit am Büroarbeitsplatz” [Air humidity in the office workplace], 2014.