Koeling voor koelcellen

Heeft u last van waardevermindering bij opslag in uw koelcel? Dan is bevochtiging mogelijk een goede oplossing voor dit probleem. Door de luchtvochtigheid te verhogen wordt geen vocht meer onttrokken aan het product, waardoor waardevermindering wordt voorkomen!


mak-8wy9mGgmGoU-unsplash.jpg

Bevochtiging koelcel

Uitdroging van producten is een bekend probleem bij gebruik van een gekoelde opslag.

Doordat de lucht wordt gekoeld, wordt er vocht aan de lucht onttrokken. Hierdoor is de kans groot dat er door een lage luchtvochtigheid vocht wordt onttrokken aan de producten in de koelcel. Door uitdroging neemt de kwaliteit van het product af waardoor producten minder lang houdbaar zijn. Met inzet van de juiste luchtbevochtiging heeft u de volgende voordelen:

  • Minder gewichtsverlies;

  • Verlenging van de houdbaarheid;

  • Minimaal kwaliteitsverlies.

Als expert luchtbevochtiging adviseert Cumulus adiabatische bevochtigers in koelcellen. Deze oplossing van verneveld koud water, hierdoor daalt de temperatuur en stijgt het percentage vocht in de ruimte. Dit levert een gratis kostenbesparing van de koeling op met 0,68 KW per liter water. Onze systemen bevochtigen op een fijne manier waardoor het vocht direct in de ruimte kan worden gebracht en de producten niet nat worden. Inzet van adiabatische koeling in uw koelcel zorgt voor de volgende voordelen:

  • Gratis koelvermogen van 0,68KW per liter;

  • Energiezuinige installatie.

  • Lange levensduur

  • Optimale total-cost-of-ownership

ook-de-bewaarcellen-gebruiken-lucht-uit-het-zonnedak.jpg

Luchtbevochtigings- installatie op maat.

Met meer dan 25 jaar ervaring is Cumulus de expert in het realiseren van bevochtiging op maat. Graag komt een van onze experts langs om samen met u de mogelijkheden te onderzoeken. Hierbij luisteren we naar uw eisen en bespreken we zaken zoals de terugverdientijd, investeringskosten, legionellaveiligheid en het ontwerp van de installatie.

Omdat wij zelf de benodigde waterbehandeling produceren kunnen wij de gehele installatie leveren en monteren. Liever eerst testen of onze bevochtiging effect heeft? Lease of huur behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten, neem dan contact op en maak een afspraak met een van onze experts.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze klanten verlangen een constante kwaliteit. Door de luchtbevochtiging van Cumulus kan ik die leveren. Het is een perfect functionerend en betaalbaar systeem. Het beste dat er op de markt is!

Reinard Veider Reutz GB.jpg

Reinard Veider

Reutz GB

Meelstof allergie is een veel voorkomend euvel in de bakkerijbranche. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor stofreductie en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Alfred Schweitzer Schweitzer GB.jpg

Alfred Schweitzer

Schweitzer GB

Statische elektriciteit kunnen we in ons productieproces niet gebruiken. Luchtbevochtiging van Cumulus zorgt voor een brandveilig, en soepeler verlopend productieproces.

Remco Tournier ICL Gasket Solutions.jpg

Remco Tournier

ICL Gasket Solutions

Dankzij de flexibele lease-oplossing van Cumulus draaien onze persen op volle toeren. Minder uitval, een constante kwaliteit en stabiel proces zorgen voor een beter rendement.

Theo Sprenkels Kostendrukkers.jpg

Theo Sprenkels

Kostendrukkers

Projecten